drabsafdelingen

Drabsafdelingen

Kan I opklare en mordgåde?

Den vigtigste regel inden for mordefterforskning er, at intet nødvendigvis er, som det tager sig ud for at være. Med vores nye detektivspil Drabsafdelingen får I mulighed for at opleve netop det, til jeres næste firmaarrangement, når der pludselig bliver begået et mystisk mord – lige der hvor deltagerne befinder sig.

Drabsafdelingen er vores nyeste gådespil, hvor handlingen kredser omkring en realistisk mordefterforskning. Deltagerne inddeles i hold, og skal ved hjælp af kommunikation, samarbejde og snilde være med til at opklare den mystiske mordgåde.

Hvis det ønskes, kan vi drage paralleller mellem forløbet og medarbejdernes daglige arbejdsopgaver, og sikrer dermed det fulde udbytte af aktiviteten – og en oplevelse som sent vil blive glemt.

Sådan foregår det…

Deltagerne sidder intetanende midt i et møde, en kop kaffe eller desserten, og bliver pludselig afbrudt af Politiet… Der er sket et mord på stedet – og det kan hurtigt konstateres at afdøde er Arne Nielsen fra vagtfirmaet “DG Security”.

Under hans rundering på stedet har han tilsyneladende overrasket en indbrudstyv. Det er kommet til håndgemæng og afdøde er blevet skudt.

Deltagerne kommer til at spille en vigtig brik i opklaringen af sagen, og bliver opdelt i et antal hold, der roterer rundt til fire forskellige poster. Deltagerne skal blandt andet undersøge gerningsstedet og tale med retsmedicineren, men skal også, på nogle af posterne, arbejde på egen hånd.

Rundt på posterne gælder det om at holde øjne og ører åbne for der er mange oplysninger i sagen. Både en retsmediciner og en politibetjent deltager undervejs i efterforskningen.

Der kommer løbende nye oplysninger til, og brikkerne begynder langsomt at falde på plads. Eller gør de? For intet er nødvendigvis som det tager sig ud for at være…

Anvendelsesmuligheder

Detektivspillet Drabsafdelingen kan gennemføres både i dag- og aftentimerne, og egner sig derfor til de fleste arrangementer. Hele forløbet tager cirka to timer, og foregår for deltagerne i små hold som skifter mellem forskellige aktiviteter. Vi har bred erfaring med at anvende gådespillet blandt andet til kursusforløb, julefrokoster og andre virksomhedsarrangementer, og kan tilpasse konceptet til de fleste anledninger.

Spillets indhold

Udover vores to aktører medbringer vi masser af spændende rekvisitter, som deltagerne skal anvende under efterforskningen. Rekvisitterne er blandt andet touch-screens, forskelligt bevismateriale, lydfiler og telefonsvarerbeskeder, våben, fingeraftrykskit, walkie-talkier, affald fra de mistænkte og en række rekvisitter til at foretage forskellige kriminaltekniske undersøgelser med.

Vi medbringer sågar en bil, som på mystisk vis holder parkeret tæt på stedet. Mon alle spotter bilen og indeholder den nogle interessante oplysninger?

Deltagerne kan i løbet af efterforskningen bruge deres mobiltelefon flere steder – og blandt andet indhente en række forskellige registeroplysninger.